معرفی شبکه اینترنت

معرفی شبکه اینترنت
اینترنت یک شبکه نیست، بلکه مجموعه ای از شبکه های مختلف است که از قراردادهای مشترکی استفاده می کنند و خدمات مشترکی را ارائه می کنند. یک سیستم غیر عادی است که توسط هیچ کس برنامه ریزی نشد و توسط هیچ کس کنترل نمی شود.
کاربردهای اینترنت
پس از آنکه در ژوئن 1983 مدل TCP/IP بعنوان تنها قرارداد رسمی مطرح شد، تعداد شبکه ها، ماشین ها و کاربران متصل به شبکه آرپانت به سرعت رشد کرد. پس از اتصال NSFNET و ARPANET به یکدیگر، رشد بصورت توانی افزایش یافت. بسیاری از شبکه های منطقه ای به آن متصل شدند، اتصال هایی با شبکه های موجود در کانادا، اروپا و اقیانوس آرام برقرار شد.
در اواسط دهه 1990 مردم مجموعه ای از شبکه ها را بعنوان زیرشبکه نگاه می کردند و بعدا آن را از دید اینترنت می دیدند. چیزی که اینترنت را نگه می دارد، مدل مرجع TCP/IP و پشته قرارداد TCP/IP است. TCP/IP خدمات بین المللی را امکان پذیر می سازد و می تواند با سیستم تلفن یا پذیرش استاندارد فاصله بین دو ریل توسط راه آهن، در قرن نوزدهم مقایسه شود.
معنی حضور داشتن در اینترنت چیست؟ تعریف ما این است که وقتی ماشینی در اینترنت قرار دارد که : پشته قرارداد TCP/IP را به کار گیرد. آدرس IP داشته باشد و قادر به ارسال بسته های IP به سایر ماشین های موجود در اینترنت باشد. فقط توانایی ارسال و دریافت پست الکترونیکی کافی نیست، زیرا پست الکترونیکی برای خارج از شبکه اینترنت نیز مهیا است.
به نظر می رسد که باید ماشینها را تا زمانیکه از خدمات اینترنت استفاده میکنند، جزئی از اینترنت منظور کرد.
اینترنت و شبکه های پیشین آن چهار کاربرد اصلی داشتند:
► پست الکترونیکی. توانایی تشکیل، ارسال و دریافت پست الکترونیکی، در اولین روزهای حضور آرپانت موجود بود و اکنون بسیار رایج است. اغلب مردم روزانه چندین پیام دریافت میکنند و آن را راهی برای ارتباط با دنیای خارج می دانند، از سیستم تلفن و پست عادی پیشی گرفته اند.
► اخبار. گروه های خبری، محل های ویژه ای هستند که کاربران با علاقه مشترک می توانند پیام هایی را مبادله کنند. هزاران گروه خبری وجود دارند که بر روی موضوعات تکنیکی یا غیر تکنیکی کار میکنند مثل کامپیوترها، علومف سرگرمی و سیاست. هر گروه خبری، ضوابط، سبک و مشتری های خاص خودش را دارد و همه موظف به رعایت آنها هستند.
► برقراری ارتباط از راه دور. کاربران اینترنت در هر جایی که باشند می توانند با استفاده از telnet و rlogin یا برنامه های ssh وارد ماشینی شوند که در شبکه با آن ارتباط دارند.
► انتقال فایل. با استفاده از برنامه FTP می توان فایلی را از ماشینی به ماشین دیگر در اینترنت کپی کرد. هزاران قلم اطلاعات و بانک های اطلاعاتی از این طریق قابل دستیابی اند.